Kurser dagtid
Detta alternativ har flest lärarledda lektioner och erbjuder lärande tillsammans med andra. Du har tillgång till individuellt stöd, studiehall och bibliotek.
Studera på dagkurser
Du får ett individuellt schema vid terminsstart och din klass består i regel mellan 10-30 elever. 100-poängskurser har 1-3 lektioner per vecka med cirka 90 minuter per lektion. 50-poängskurser har 1-2 lektioner per vecka och cirka 90 minuter per lektion.
Utöver lektioner använder vi lärplattformen Unikum som stöd för kurserna. Du behöver därför ha tillgång till dator. Du har även tillgång till våra bemannade studiehallar och kan få individuellt stöd vid behov.
Du kan studera en eller flera kurser. Du kan även kombinera kurser på grundläggande nivå, kvällskurser och närdistans/distans.
Att kombinera studier och arbete kan vara en ekonomisk fördel för dig men tänk på att avsätta gott om tid för dina studier.
Orienteringskurser
Flera kurser inleds med en orienteringskurs. I den får både du och läraren en insikt i dina kunskaper och färdigheter. Dessutom du en snabb repetition inför kursen. Orienteringskurser är inte tillräckliga för att ge de förkunskaper som kursen bygger på. Om du saknar dessa förkunskaper ska du välja kursen på grundläggande nivå.
Läromedel
Utbildningen är kostnadsfri men läromedel bekostas av dig som elev. Till och med vårterminen det år du fyller 20 år och om du studerar heltid får du låna kurslitteratur i biblioteket.
Ansökan
Du gör din ansökan via dator. Gå till vår webbansökan Länk till annan webbplats. under ansökningsperioden. Där skapar du ett eget studerandekonto, bifogar betyg, ansöker och kan följa vad som händer med ansökan. Du ska kontakta studievägledare för att upprätta en studieplan. Antagningsbesked skickas ut senast 5 veckor efter sista ansökningsdag, se separat kurslista.
Kursstart
Dagkurser startar flera gånger per år, några så ofta som fem gånger per år. Se separat kurslista för kurstid och ansökningsperiod.
Studieekonomi
För heltidsstudier krävs minst 20 poäng per vecka under studieperioden.
Halvtidsstudier (50%) motsvarar 10 poäng/vecka.
Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Telefon 0771-276 000
www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Omval
Kontakta Studie- och yrkesvägledarna om du har frågor eller vill göra ett omval.
Kurslitteratur
När du studerar hos oss ansvarar du själv för att du har den kurslitteratur som krävs. Vissa böcker kan du låna på bibliotek andra måste du köpa för de finns inte i våra bibliotek. Prata gärna med våra bibliotekarier vad som gäller för de böcker du söker.
- Kurslitteratur för gymnasial nivå Pdf, 191.2 kB, öppnas i nytt fönster.
- Vill du köpa/sälja begagnad kurslitteratur kan du bli medlem i vår Facebook-grupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Kurslistor
I våra kurslistor kan du se vilka kurser som vi erbjuder på grundläggande och gymnasial nivå. Alla är inte sökbara till varje start, men alla är sökbara minst en gång per år.
- Kurslista Grundläggande vuxenutbildning Pdf, 212.6 kB, öppnas i nytt fönster.
- Kurslista Dagtid Pdf, 204 kB, öppnas i nytt fönster.på gymnasial nivå Pdf, 204 kB, öppnas i nytt fönster.
- Kurslista Pdf, 149.7 kB, öppnas i nytt fönster.Kvällstid/Hybrid Pdf, 149.7 kB, öppnas i nytt fönster.på gymnasial nivå Pdf, 149.7 kB, öppnas i nytt fönster.
- Kurslista Pdf, 162.2 kB, öppnas i nytt fönster.Distans via Fabriksgatan 12 Pdf, 162.2 kB, öppnas i nytt fönster.på gymnasial nivå Pdf, 162.2 kB, öppnas i nytt fönster.
- Kurslista Pdf, 186.4 kB, öppnas i nytt fönster.Distans via Arena Pdf, 186.4 kB, öppnas i nytt fönster.utbildning på gymnasial nivå Pdf, 186.4 kB, öppnas i nytt fönster.
- Välkommen till våra distansstudier på Arena utbildning Pdf, 163.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Självservice
Webbansökan via Alvis (grundläggande, gymnasial eller Sfi-utbildning)
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast uppdaterad:
Uppdaterad av:
Nyheter
-
Publicerad
Kvalitetsrapporten ger en riktning för fortsatt utvecklingsarbete
Kvalitetsrapporten Undervisning, resultat och värdegrund för läsåret 2023/2024 är sammanställd och redovisad för Grundskolenämnden. Rapporten visar de utmaninga...
-
Publicerad
Dags för skolval
Alla vårdnadshavare till barn som ska välja skola har fått information hemskickad. Den 13 november öppnar skolvalet inför läsåret 2025/2026. Skolvalet görs i e-...
-
Publicerad
Välkommen på Öppet Hus på Borås Stads gymnasieskolor
Snart är det dags för dig som går i årskurs 9 att välja gymnasieprogram. Torsdagarna 7 och 14 november är du och din vårdnadshavare varmt välkomna på Öppet Hus ...
Kalender
-
Spridningsevent om digital kompetens och kreativitet i förskolan
Tid: kl.
Plats: Navet Science Center – Kuben Skaraborgsvägen 1A...
-
Grundskolenämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Fredriksborgskolan, Gässlösavägen 39
-
Historiska kvinnor x2: Maria Montessori
Tid: kl.
Plats: Borås Bio Röda Kvarn