Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kurser dagtid

Detta alternativ har flest lärarledda lektioner och erbjuder lärande tillsammans med andra. Du har tillgång till individuellt stöd, studiehall och bibliotek.

Sök till gymnasiala kurserÖppnas i nytt fönster.
Elever studerar med sina datorer

Studera på dagkurser

Du får ett individuellt schema vid terminsstart och din klass består i regel mellan 10-30 elever. 100-poängskurser har 1-3 lektioner per vecka med cirka 90 minuter per lektion. 50-poängskurser har 1-2 lektioner per vecka och cirka 90 minuter per lektion.

Utöver lektioner använder vi lärplattformen Unikum som stöd för kurserna. Du behöver därför ha tillgång till dator. Du har även tillgång till våra bemannade studiehallar och kan få individuellt stöd vid behov.

Du kan studera en eller flera kurser. Du kan även kombinera kurser på grundläggande nivå, kvällskurser och närdistans/distans.

Att kombinera studier och arbete kan vara en ekonomisk fördel för dig men tänk på att avsätta gott om tid för dina studier.

Orienteringskurser

Flera kurser inleds med en orienteringskurs. I den får både du och läraren en insikt i dina kunskaper och färdigheter. Dessutom du en snabb repetition inför kursen. Orienteringskurser är inte tillräckliga för att ge de förkunskaper som kursen bygger på. Om du saknar dessa förkunskaper ska du välja kursen på grundläggande nivå.

Läromedel

Utbildningen är kostnadsfri men läromedel bekostas av dig som elev. Till och med vårterminen det år du fyller 20 år och om du studerar heltid får du låna kurslitteratur i biblioteket.

Ansökan

Du gör din ansökan via dator. Gå till vår webbansökan Länk till annan webbplats. under ansökningsperioden. Där skapar du ett eget studerandekonto, bifogar betyg, ansöker och kan följa vad som händer med ansökan. Du ska kontakta studievägledare för att upprätta en studieplan. Antagningsbesked skickas ut senast 5 veckor efter sista ansökningsdag, se separat kurslista.

Kursstart

Dagkurser startar flera gånger per år, några så ofta som fem gånger per år. Se separat kurslista för kurstid och ansökningsperiod.

Studieekonomi

För heltidsstudier krävs minst 20 poäng per vecka under studieperioden.
Halvtidsstudier (50%) motsvarar 10 poäng/vecka.

Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Telefon 0771-276 000
www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna om du har frågor eller vill göra ett omval.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kurser dagtid

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender