Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kurser dagtid

Detta alternativ har flest lärarledda lektioner och erbjuder lärande tillsammans med andra. Du har tillgång till individuellt stöd, studiehall och bibliotek.

Sök till gymnasiala kurserÖppnas i nytt fönster.
Elever studerar med sina datorer

Studera på dagkurser

Du får ett individuellt schema vid terminsstart och din klass består i regel mellan 10-30 elever. 100-poängskurser har 1-3 lektioner per vecka med cirka 90 minuter per lektion. 50-poängskurser har 1-2 lektioner per vecka och cirka 90 minuter per lektion.

Utöver lektioner använder vi lärplattformen Unikum som stöd för kurserna. Du behöver därför ha tillgång till dator. Du har även tillgång till våra bemannade studiehallar och kan få individuellt stöd vid behov.

Du kan studera en eller flera kurser. Du kan även kombinera kurser på grundläggande nivå, kvällskurser och närdistans/distans.

Att kombinera studier och arbete kan vara en ekonomisk fördel för dig men tänk på att avsätta gott om tid för dina studier.

Orienteringskurser

Flera kurser inleds med en orienteringskurs. I den får både du och läraren en insikt i dina kunskaper och färdigheter. Dessutom du en snabb repetition inför kursen. Orienteringskurser är inte tillräckliga för att ge de förkunskaper som kursen bygger på. Om du saknar dessa förkunskaper ska du välja kursen på grundläggande nivå.

Läromedel

Utbildningen är kostnadsfri men läromedel bekostas av dig som elev. Till och med vårterminen det år du fyller 20 år och om du studerar heltid får du låna kurslitteratur i biblioteket.

Ansökan

Du gör din ansökan via dator. Gå till vår webbansökan Länk till annan webbplats. under ansökningsperioden. Där skapar du ett eget studerandekonto, bifogar betyg, ansöker och kan följa vad som händer med ansökan. Du ska kontakta studievägledare för att upprätta en studieplan. Antagningsbesked skickas ut senast 5 veckor efter sista ansökningsdag, se separat kurslista.

Kursstart

Dagkurser startar flera gånger per år, några så ofta som fem gånger per år. Se separat kurslista för kurstid och ansökningsperiod.

Studieekonomi

För heltidsstudier krävs minst 20 poäng per vecka under studieperioden.
Halvtidsstudier (50%) motsvarar 10 poäng/vecka.

Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Telefon 0771-276 000
www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna om du har frågor eller vill göra ett omval.

Kurslitteratur

När du studerar hos oss ansvarar du själv för att du har den kurslitteratur som krävs. Vissa böcker kan du låna på bibliotek andra måste du köpa för de finns inte i våra bibliotek. Prata gärna med våra bibliotekarier vad som gäller för de böcker du söker.

Kurslistor

I våra kurslistor kan du se vilka kurser som vi erbjuder på grundläggande och gymnasial nivå. Alla är inte sökbara till varje start, men alla är sökbara minst en gång per år.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Kurser dagtid

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender