Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kurser kvällstid

Ett alternativ för dig som vill studera kvällstid. Utbildningen är kostnadsfri men läromedel bekostas av dig som elev. 

Sök till gymnasiala kurserÖppnas i nytt fönster.
Två bärbara datorer uppslagna

Studera på kvällstid

Du studerar i en klass med 10-30 elever. Du har även möjlighet att under dagtid komma till skolans studiehallar där lärare finns för att svara på dina frågor. Du kan kombinera dina gymnasiala kurser med kurser på grundläggande nivå, dagkurser och närdistans/distans.

Lektionerna äger rum en kväll per vecka: gymnasiekurser klockan 17.30-20.30 och grundläggande kurser klockan 17.30-20.00

Gymnasiekurserna bedrivs i huvudsak online. Vi använder Google MEET för undervisningen samt kursmaterial med mera på lärplattfomren Unikum. Varje kurs har även tillfällen i skolan, det kan vara exempelvis introduktion, prov, laborationer och andra bedömningstillfällen som presenteras i respektive kursplanering som tillhandahålls vid introduktionen.

Orienteringskurser

Flera kurser inleds med en orienteringskurs som introduktion till kursen. Den ger tillfälle till bedömning av dina kunskaper och färdigheter samt repetition av förkunskaper inför kursen.

Orienteringskurser är inte tillräckliga för att ge alla de förkunskaper som kursen bygger på. Om du saknar dessa förkunskaper ska du välja kursen på grundläggande nivå.

Ansök via webben

Du ansöker via vår webbtjänst Alvis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är öppen under ansökningsperioden. Där skapar du ett eget studerandekonto, bifogar betyg, ansöker och kan följa vad som händer med ansökan. Du ska kontakta studievägledare för att upprätta en studieplan. Antagningsbesked skickas ut senast 3 veckor efter sista ansökningsdag.

Länk till webbtjänsten Alvis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studieekonomi

Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN),
Telefon: 0771-276 000
Hemsida: www.csn.se

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kurser kvällstid

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender