Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Digitalt stöd

Digitalt stöd innebär att du får praktisk vägledning i olika tjänster och användningsområden för digital teknik. Det kan till exempel vara att göra inköp online eller att hålla sociala kontakter med hjälp av digital teknik. Du får baskunskap om, och introduktion i digitaliseringens möjligheter, utformat efter dina behov och förutsättningar.

För vem

Digitalt stöd erbjuds till boråsare som har fyllt 75 år.

Omfattning och kostnad

Varje person kan få digitalt stöd max 8 timmar under ett år, fördelat på högst fyra tillfällen. Om två personer som bor ihop ansöker om digitalt stöd kan de få max 12 timmar under ett år, fördelat på högst sex tillfällen. Båda ska ha fyllt 75 år.

Digitalt stöd kostar ingenting.

Tekniska förutsättningar

Du behöver ha tillgång till internet. Du behöver också ha utrustning för att använda digital teknik, till exempel en dator, en smartphone eller en surfplatta för att kunna ta del av digitalt stöd.

Du behöver kunna lösenord eller pinkod till din utrustning.

Seniorhälsokonsulenterna ger digitalt stöd

Det är Vård- och äldreförvaltningens seniorhälsokonsulenter som ger digitalt stöd. Seniorhälsokonsulenterna har tystnadsplikt och legitimerar sig med fotolegitimation från Borås stad. Seniorhälsokonsulenternas besök bokas alltid i förväg.

Det här ingår inte:

  • Hjälp vid bankärenden
  • Inköp av teknisk utrustning, installation, support, felsökning eller reparation av produkter

Ansök om digitalt stöd

För att få digitalt stöd behöver du göra en ansökan. För digitalt stöd gäller förenklat beslutsfattande. Det innebär att du som uppfyller ålderskravet får digitalt stöd utan någon individuell behovsprövning.

Ansökningsblankett hittar du på sidan Ansöka om stöd.

Behöver du hjälp med din ansökan kan du kontakta en biståndshandläggare. Ring Borås Stads växel och be att få tala med en biståndshandläggare på Vård- och äldreförvaltningen.

Telefon till Borås Stads växel 033-35 70 00.

Vill du veta mer

Seniorhälsokonsulenterna kan berätta mer om digitalt stöd.

Telefon till seniorhälsokonsulenterna 033-35 82 83.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Digitalt stöd

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol