Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Daglig verksamhet och daglig sysselsättning

Om du inte har möjlighet att få ett vanligt jobb på grund av din funktionsnedsättning kan du ansöka om att börja i daglig verksamhet. Här kan du läsa mer om vad daglig verksamhet är och vilka verksamheter som finns i Borås Stad.

Bildstödssymbol för daglig verksamhet.

Vad är daglig verksamhet?

Daglig verksamhet är en insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar. Exempel på arbetsuppgifter och aktiviteter är friskvård, musik, trädgårdsarbete, köks- och serviceuppgifter, sinnesupplevelser, återvinning av kläder och tillverkning och försäljning av hantverk. Att delta i en daglig verksamhet ska vara både utvecklande, stimulerande och meningsfullt.

Du som är på daglig verksamhet får habiliteringsersättning. Du får 70 kronor för en hel dag, eller 50 kronor för en halv dag.

Daglig sysselsättning

Om du inte har rätt till daglig verksamhet enligt LSS kan du ha rätt till daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Du har möjlighet att ansöka om daglig sysselsättning enligt SoL om de här tre punkterna stämmer in på dig:

 • Du har en psykisk funktionsnedsättning.
 • Du har aktivitetsersättning eller sjukersättning.
 • Du omfattas inte av LSS-lagen.

Så här ansöker du

Daglig verksamhet och daglig sysselsättning är biståndsbedömda insatser. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte.

Du kan läsa mer om hur du ansöker och hur ansökningsprocessen går till på sidan ansöka om stöd Länk till annan webbplats..

Kommunal och privat daglig verksamhet

Du kan välja mellan Borås Stads dagliga verksamheter och privat daglig verksamhet. Det finns en lista över vilka som är kommunala och vilka som är privata: Kommunal och privat daglig verksamhet.

Översikt över alla dagliga verksamheter

Det finns en översikt över alla dagliga verksamheter som du kan skriva ut. Översikten blir bäst om du skriver ut den i pappersstorleken A3.

Översikt över alla dagliga verksamheter Pdf, 707.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Daglig verksamhet och daglig sysselsättning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender