Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Aktivitetshuset Kamgarn - Café

Kamgarns café är en arbetsinriktad daglig verksamhet för dig som gillar caféarbete. Den passar både för dig som har ett stort behov av stöd och omvårdnad, och för dig som inte behöver så mycket stöd och service i vardagen. Verksamheten och uppgifterna anpassas efter vad du vill och kan. Målet är att du ska få möjlighet att utvecklas och växa, med meningsfulla arbetsuppgifter som du känner dig stolt över.

Om du har daglig verksamhet på Aktivitetshuset Kamgarn har du möjlighet att vara på våra olika avdelningar under en del av dagen eller veckan. Du kan vara med på Kamgarns övriga aktiviteter också, till exempel musikcafé, gympa och showgrupp.

Uppgifter

Exempel på uppgifter:

  • Baka
  • Ordna musikcafé
  • Göra smörgåsar
  • Brygga kaffe och te
  • Duka
  • Städa, tvätta och diska

Caféet bakar frukostbröd till alla avdelningar i Aktivitetshuset Kamgarn. Vi bakar också kakor och bullar när någon avdelning vill ha det. Varje torsdag har vi musikcafé och då är caféet öppet för allmänheten. Caféet förbereder och bakar också när det är jubileum, högtider och vår egen julbasar.

Inflytande

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som vi följer upp. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver. Du kan också få ett medarbetarsamtal varje år där vi bland annat pratar om personlig utveckling.

En gång i månaden kan du vara med på ett så kallat ambassadörsmöte med deltagare från Aktivitetshuset Kamgarns andra dagliga verksamheter. Där kan du påverka vilka frågor du vill att det ska pratas om, vad som kan bli bättre eller frågor du undrar över.

Kommunikation och språk

Våra handledare är utbildade tecken som stöd. Vi använder även bildstöd och andra alternativa kommunikationssätt när det behövs.

Lokaler och miljö

Caféet ligger i Aktivitetshuset Kamgarns lokaler i stadsdelen Göta. Caféet ligger på förstaplan och lokalerna fungerar bra för personer som använder rullstol. Det är nära både till naturen och till centrum. Det är cirka 10 minuters promenad till närmsta busshållplats.

Mat och måltider

På Kamgarns Café kan du ta med dig egen matlåda och värma i mikrovågsugn.
Du kan också beställa lunch. Det går att beställa specialkost.

Du kan beställa frukostmacka från caféet, eller ta med eget mellanmål.
Vi äter och fikar tillsammans Datorteket som är vår närmsta granne på Kamgarn.

Personalens kompetens

Handledarna har utbildning som passar för arbetsuppgifterna.

Arbetstider

Hel- eller deltid

Organisationsform

Privat

Informationsblad att skriva ut

Om du vill ha informationen på papper kan du skriva ut ett informationsblad om Kamgarn CaféPDF.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Aktivitetshuset Kamgarn - Café

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol