Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stödjande föreningar

Här hittar du föreningar som du på olika sätt kan få hjälp och stöd från.

Kvinno- och tjejjouren Borås

Kvinno- och tjejjouren Borås kan hjälpa dig som har drabbats av hot eller våld av någon nära anhörig. De erbjuder kostnadsfri rådgivning, stödsamtal och hjälper dig att hitta rätt i kontakterna med samhällets olika insatser. Alla som arbetar på jouren har tystnadsplikt, så det du berättar stannar hos dem.

Kvinno- och tjejjouren Borås är en partipolitisk och religiöst obunden ideell förening som aktivt tar avstånd från mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Kvinno- och tjejjouren Borås arbetar på idéburen grund och utan vinstintresse för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Kvinno- och tjejjouren Borås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RFSL Sjuhärad

Föreningen RFSL arbetar för HBTQI-personers rättigheter i samhället. Här kan du vara dig själv i en miljö fri från rasism, sexism och homofobi. Hos RFSL finns många olika aktiviteter.

RFSL Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Balans Borås Sjuhärad

Balans Borås Sjuhärad är en förening för personer med affektiva sjukdomar (bipolär sjukdom, depression, dystymi och utmattningssyndrom) och deras anhöriga. Hit är även vårdpersonal välkomna.

Balans Borås Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa - Tryggheten i Borås

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH) erbjuder en mötesplats för dig med psykisk ohälsa. Här kan du känna dig trygg, vara den du är, umgås i alla enkelhet och på eget initiativ delta i aktiviteter utan att känna stress att behöva prestera.

RSMH Tryggheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi Som Förlorat Barn (VSFB)

Vi Som Förlorat Barn (VSFB) är en förening som är uppbyggd av föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn. Ett av föreningens syften är att upprätta gemenskap och stöd i mötet med människor i samma situation. Barnets ålder eller orsaken till dödsfallet har ingen betydelse, utan VSBF anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. VSFB träffas vanligtvis en gång i månaden på Träffpunkt Simonsland.

VSFB - Föreningen Vi Som Förlorat Barn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SHEDO Borås

Föreningen SHEDO (Self harm and eating disorder organisation) är för dig som kämpar med psykisk ohälsa, självskadebeteende och ätstörningar. Familj och andra närstående är också välkomna att höra av sig till oss.

Föreningen SHEDO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Stödjande föreningar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender