Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Styr dina impulser med Repulse-metoden

Repulse är en metod där du kan få hjälp att förändra ditt beteende och styra dina impulser. Bristande impulskontroll kan visa sig på flera olika sätt. Om du har för lite impulskontroll kan du vara utagerande genom att till exempel bli våldsam. Om du har för mycket impulskontroll kan du istället bli inåtvänd och känna dig nedstämd och ledsen.

Så här fungerar metoden Repulse

Repulse består av tio träffar och varje träff är ungefär en timme. Vi arbetar tillsammans som två forskare och undersöker vad som orsakar eller väcker olika känslor och hur vi fungerar i svåra situationer. Vi går också igenom hur man slappnar av och ger sig tid att fatta kloka beslut, hur andra påverkas av ens beteende och hur man säger sina åsikter på ett bra sätt.

I Repulse arbetar vi även med de grundläggande sociala färdigheter som krävs för att på ett bra sätt kunna samspela och kommunicera med andra. På så sätt kan du lättare skapa goda relationer och förebygga onödiga konflikter.

Detta kan vara bra att veta för dig som funderar på att gå en Repulse-kurs:

  • Vi registrerar inte vilka som får stöd, och vi för inga journaler.
  • Besöken hos oss är gratis.
  • Vi har tystnadsplikt, men om vi misstänker att barn far illa och behöver mer stöd från socialtjänsten måste vi anmäla det.
  • En Repulse-kurs pågår under en begränsad tid. Om du behöver mer omfattande stöd kan du ansöka om stöd för familjer Länk till annan webbplats..

Hör gärna av dig till oss om du är intresserad, så kan vi berätta mer.

Repulses webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Styr dina impulser med Repulse-metoden

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender