Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kransmossen - 10,4 km

Skogsgallring utmed gröna och svart-vita lederna samt Tremilaleden

Just nu gallras skogen längs delar av den svart-vita leden. Bland annat är sträckan mellan Gånghester och Filips damm vid Slättholmen väldigt geggig, och just nu är det ett bättre vägval att istället följa den närbelägna grusvägen (som går ända fram till Filips damm.)

Det svart-vita leden är en ny vandringsled/trailspår som är 10,4 km lång. Den utgår ifrån Mariedalsstugan på Kransmossen. Spåret går i "klassisk Boråsterräng", det vill säga på småkuperade små skoggsstigar inne i granskogen.

En vacker rastplats finns ute på en mosse vid Laggarebo samt på en höjd ungefär halvvägs på spåret. Grillplatser finns vid torpet Sjölid, vid Lilla Häljasjön samt vid Slättholmens damm.

I Mariedalsstugan finns sedan möjlighet till dusch och bastu, samt en fika i Bagarns café.

Klassning

Svår

Barnvagnsvänlig

Nej

Tillgänglighetsanpassad

Nej

I närheten

Från Mariedalsstugan utgår totalt tio motionsspår och vandringsleder, men en spårlängd på mellan 1 kilometer och 31,5 kilometer. Tre av dessa spår (1 kilometer, 4,5 kilometer samt 4,9 kilometer) är elbelysta.

Kransmossen är ett stort idrotts- och friluftsområde med många möjligheter till aktivitet för alla åldrar. Här finns ett helt nytt utegym, multisportarena samt basketplan, en stor hinderbana, boulebanor och en "inte-nudda-marken" park för de yngre. Vintertid finns en ordentlig pulkabacken, Himlabacken, intill vindskyddet.

Just nu pågår också uppförandet av ett mountainbikeområde som kommer att innehålla flera olika mtb-leder med olika svårighetsgrad och längd.

I området finns ett flertal grillplatser, bord och bänkar samt ett vindskydd.

Parkering:

Kransmossens idrottsplats, därifrån cirka 100 meter

Närmaste busshållplats:

Kransvägen, hållpl. Guldbrandshagen, därifrån cirka 500 meter

 

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kransmossen - 10,4 km

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender