Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kypegården - 750 m

Promenadslingan utgår ifrån Kypegårdens friluftsgård och är cirka 750 meter lång. Underlaget består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Slingan plogas och sandas vintertid.

Klassning

Lätt

Barnvagnsvänligt

Ja

Tillgänglighetsanpassad

Ja. Slingan består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Tillgänglighetsanpassad toalett finns i Kypegårdens friluftsgård. Handikapp-parkering finns vid Kypegårdens friluftsgård.

Längs slingan finns ett flertal tillgänglighetsanpassade grillplatser och picknickbord samt ett tillgänglighetsanpassat utegym.Läs mer om tillgängligheten på Kype i TD, Tillgänglighetsdatabasen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I närheten

Från Kypegården utgår tre motionsspår, med en spårlängd på mellan 1,3 kilometer och 4,7 kilometer samt en vandringsled med en spårlängd på 8,7 kilometer.

Vid Kypesjön finns en mycket uppskattad badplats med både sandstrand och brygga samt en tillgänglighetsanpassad badramp.

I Kypesjön kan du fiska bland annat regnbåge och abborre. Länga Kypesjöns stränder finns flera fiskebryggor, varav en tillgänglighetsanpassad.

Parkering

Kypegården, därifrån cirka 100 meter

Närmaste busshållplats

Döbelnsgatan, därifrån cirka 700 meter

Skötselansvarig

  • Servicekontoret
  • Kypegårdens friluftsgård, telefon: 033-35 74 12
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kypegården - 750 m

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender