Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Kypegården - 750 m

Kypegårdens omklädning och bastu, är stängd tillsvidare, på grund av de striktare nationella råden under pandemin. Årskorten förlängs med respektive tid vi har stängt.

Promenadslingan utgår ifrån Kypegårdens friluftsgård och är cirka 750 meter lång. Underlaget består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Slingan plogas och sandas vintertid.

Längs slingan finns ett flertal tillgänglighetsanpassade grillplatser och picknickbord samt ett tillgänglighetsanpassat utegym.

Klassning:

Lätt

Barnvagnsvänligt:

Ja

Tillgänglighetsanpassad:

Ja. Slingan består dels av en bred träspång, dels av asfalt och dels av hårdgjort underlag i form av stenmjöl. Tillgänglighetsanpassad toalett finns i Kypegårdens friluftsgård. Handikapp-parkering finns vid Kypegårdens friluftsgård. Läs mer om tillgängligheten på Kype i TD, Tillgänglighetsdatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I närheten:

Från Kypegården utgår tre motionsspår, med en spårlängd på mellan 1,3 kilometer och 4,7 kilometer samt en vandringsled med en spårlängd på 8,7 kilometer.

Vid Kypesjön finns en mycket uppskattad badplats med både sandstrand och brygga samt en tillgänglighetsanpassad badramp.

I Kypesjön kan du fiska bland annat regnbåge och abborre. Länga Kypesjöns stränder finns flera fiskebryggor, varav en tillgänglighetsanpassad.

Parkering:

Kypegården, därifrån cirka 100 meter

Närmaste busshållplats:

Döbelnsgatan, därifrån cirka 700 meter

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kypegården - 750 m

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol