Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kransmossen - 9,0 km

Det gröna spåret utgår från Mariedalsstugan och är 9 kilometer långt. Spåret går delvis på backigt men asfalterat underlag (med en grusväg intill för fotgängare och joggare) och delvis på grusat underlag igenom granskogen. Det finns möjlighet att "hoppa på" spåret vid Högalidsvägen i Gånghester.

I Mariedalsstugan finns sedan möjlighet till dusch och bastu, samt en fika i Bagarns café.

Skogsgallring utmed gröna och svart-vita lederna samt Tremilaleden.

Just nu gallras skogen längs delar av den gröna leden. Bland annat är sträckan mellan Lilla Häljasjön och Stenhuggargatan i Gånghester väldigt geggig, och just nu är det ett bättre val att välja den grön-vita leden för att undvika just denna sträckan.

Sevärdheter

En vacker rastplats finns ute på en mosse vid Laggarebo, och grillplatser finns vid torpet Sjölid, vid Lilla Häljasjön samt vid Slättholmen.

Klassning

Medel

Barnvagnsvänligt

Nej

Tillgänglighetsanpassad

Nej

I närheten

Från Mariedalsstugan utgår totalt tio motionsspår, med en spårlängd på mellan 1 kilometer och 31,5 kilometer. Tre av dessa (1 kilometer, 4,5 kilometer samt 4,9 kilometer) är elbelysta.

Kransmossen är ett stort idrotts- och friluftsområde med många möjligheter till aktivitet för alla åldrar. Här finns ett helt nytt utegym, multisportarena samt basketplan, en stor hinderbana, boulebanor och en "inte-nudda-marken" park för de yngre. Vintertid finns en ordentlig pulkabacken, Himlabacken, intill vindskyddet.

Just nu pågår också uppförandet av ett mountainbikeområde som kommer att innehålla flera olika mtb-leder med olika svårighetsgrad och längd.

I området finns ett flertal grillplatser, bord och bänkar samt ett vindskydd.

Parkering

Kransmossens idrottsplats, därifrån cirka 100 meter

Närmaste busshållplats

Kransvägen, hållplats Guldbrandshagen, därifrån cirka 500 meter

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kransmossen - 9,0 km

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender