Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Receptfria läkemedel

Om du vill sälja receptfria läkemedel måste du anmäla det till Läkemedelsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är den person som äger försäljningsstället (vanligtvis en butik) som ska fylla i och skicka in blanketten.

Egenkontrollprogram

Butiken ska ha ett för verksamheten anpassat egenkontrollprogram, som visar rutiner för hantering av receptfria läkemedel. Detta ska kunna visas upp vid kommunens kontrollbesök.

Tillsynsavgift

När Läkemedelsverket tagit emot din anmälan skickar de över information till Tillståndsenheten om att din butik säljer receptfria läkemedel. En årlig tillsynsavgift kommer att faktureras butiken.

Uppgifter om taxa för tillsyn hittar du under rubriken Taxor för anmälan och tillsyn av folköl och receptfria läkemedelöppnas i nytt fönster

Ägarbyte

Om butiken byter ägare eller om du inte längre vill sälja receptfria läkemedel ska det också anmälas till Läkemedelsverket. Det är viktigt att anmäla ägarbyte eller att försäljningen upphör.

Kontaktuppgifter till tillsynshandläggare

Vill du ha mer information om tillstånd och regler kring receptfria läkemedel, vänd dig då till Miljöförvaltningens tillsynshandläggare:

E-post: eva.forsgren@boras.se, telefonnummer: 033-35 81 30

E-post: evelina.ohman@boras.se, telefonnummer: 033-35 31 29

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-02-25 16.13

Ändrad av:

Dela sidan: Receptfria läkemedel

g q n C

y Nyheter