Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Serveringstillstånd

För att få servera alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat behöver du tillstånd enligt alkohollagen. Detta krav gäller oavsett om det är ett tillfälligt arrangemang, till exempel i samband med en konsert eller om du behöver ett stadigvarande tillstånd för din restaurang.

Då behöver du serveringstillstånd

Tillstånd krävs vid varje form av servering av spritdrycker, vin, starköl, andra jästa alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat där ersättning erhålls. När sådana drycker eller preparat ingår i annan avgift, till exempel entréavgift, krävs också tillstånd. Är du osäker, kontakta då Tillståndsenheten för mer information om vad som gäller för ditt arrangemang. Mer information finns också att läsa på information om serveringstillstånd och riktlinjer.

Ansökan

Du kan ansöka om ett nytt serveringstillstånd utan att vara webbkund, men för att kunna använda alla E-tjänster måste du vara webbkund. Det kan du bara bli om du är tillståndshavare i Borås Stad, Marks kommun eller Bollebygds kommun. 

I E-tjänsten nedan anges vilka bilagor som behöver lämnas in tillsammans med ansökan. Bilagorna A och B, som i de flesta fall ska lämnas in, hittar du under självservice nedtill.

För att få inloggningsuppgifter till E-tjänsten, eller om du har glömt dina uppgifter, skicka en begäran med mejl till tillstandsenheten@boras.se. I begäran ska du uppge namn, personnummer och vilken restaurang det gäller. Mejlet ska skickas av behörig firmatecknare.

Restaurangregister

Du kan också söka efter gällande stadigvarande serveringstillstånd i vårt restaurangregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktuppgifter och bokade besök till Tillståndsenheten

Om du har frågor kring vad som gäller för serveringstillstånd, ansökan med mera, ta då gärna kontakt med oss på Tillståndsenheten, kontaktuppgifter finns nedtill.

Notera att onsdagen den 26 februari så är Tillståndsenheten ej tillgängliga via telefon, de kan dock kontaktas via mejl, se kontaktuppgifter nedtill.

Tillståndsenheten tar endast emot bokade besök, så hör av dig i god tid via telefon eller mejl om du önskar träffa oss.

l

Självservice

Serveringstillstånd

Finansieringsplan, bilaga A

Beskrivning, bilaga B

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-02-25 17.04

Ändrad av:

Dela sidan: Serveringstillstånd

g q n C