Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Serveringstillstånd

För att få servera starköl, vin eller sprit behöver du tillstånd enligt alkohollagen. Detta krav gäller oavsett om det är ett tillfälligt arrangemang, till exempel i samband med en konsert, eller om du behöver ett stadigvarande tillstånd för din restaurang.

Då behöver du serveringstillstånd

Tillstånd krävs vid varje form av servering av spritdrycker, vin och starköl mot ersättning samt när alkoholdryck ingår i annan avgift, till exempel entréavgift. Är du osäker kan du kontakta Tillståndsenheten för mer information om vad som gäller för ditt arrangemang.

Ansökan

Du kan ansöka om ett nytt serveringstillstånd utan att vara webbkund, men för att kunna använda alla E-tjänster måste du vara webbkund. Det kan du bara bli om du är tillståndshavare i Borås Stad, Marks kommun eller Bollebygds kommun. 

I E-tjänsten nedan anges vilka bilagor som behöver lämnas in tillsammans med ansökan. Blanketterna A och B, som i de flesta fall ska lämnas in, hittar du under självservice nedtill.

För att få inloggningsuppgifter till E-tjänsten eller om du har glömt dina uppgifter kan du skicka en begäran med mejl till tillstandsenheten@boras.se. I begäran ska du uppge namn, personnummer och vilken restaurang det gäller.

Restaurangregister

Du kan också söka efter stadigvarande serveringstillstånd i vårt restaurangregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktuppgifter och bokade besök till Tillståndsenheten

Om du har frågor kring vad som gäller kring serveringstillstånd, ansökan med mera, ta då gärna kontakt med oss på Tillståndsenheten, kontaktuppgifter finns nedtill.

Tillståndsenheten tar endast emot bokade besök, så hör av dig i god tid via telefon eller mejl om du önskar träffa oss.

l

Självservice

Serveringstillstånd

Finansieringsplan A-blankett

Beskrivning B-blankett

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-10-11 09.44

Ändrad av:

Dela sidan: Serveringstillstånd

g q n C

y Nyheter

y Nyheter

 • 2019-11-21 09.33

  Kommunala råd ger mer solenergi

  De kommunala energi- och klimatrådgivarna har på ett effektivt sätt har lyckats stötta privatpersoner, företag och organ...
 • Textile Fashion Centre, där bland annat Högskolan i Borås finns. 
 • Vy över Borås.
 • 2019-11-19 16.13

  Hemlösheten ökar i Borås Stad

  Borås Stads hemlöshetskartläggning visar att hemlösheten i kommunen ökar. Totalt är 377 personer registrerade som hemlös...