Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avlösarservice i hemmet

Avlösarservice i hemmet innebär att du som anhörig till ett barn eller ungdom med en funktionsnedsättning, kan bli avlöst i omvårdnadsarbetet. Detta ger dig möjlighet till fritid, egna aktiviteter och återhämtning.

Insatsen avlösarservice innebär att personen som är avlösare kommer till ditt hem och tillfälligt tar över ansvaret för omvårdnad. Du får ett individuellt anpassat stöd i vardagen.

Avlösningen kan utföras under dagtid, kvällar och nätter samt under helger. Du bestämmer själv tider med avlösaren. Avlösning i hemmet kan utföras både som en regelbunden insats och i situationer som du inte kan förutse.

Har jag rätt till avslösarservice i hemmet?

För att ha rätt till avlösarservice i hemmet behöver personen du vårdar tillhöra någon av de tre personkretsarna som står i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du kan läsa mer om det här på sidan Vilket stöd jag kan få.

Så här ansöker du

Avlösarservice i hemmet är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte. Du kan läsa mer om hur du ansöker och hur ansökningsprocessen går till på sidan Ansöka om stöd.

Det här kostar det

LSS-insatser är gratis, förutom eventuell kostnad för måltider.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avlösarservice i hemmet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender