Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Anmälan till e-kursen Ansvarsfull alkoholservering

Borås Stad hälsar personal på serveringsställen med serveringstillstånd i Borås välkomna att delta i e-kursen Ansvarsfull alkoholservering. Kursen har tagits fram av STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och tar cirka 30 minuter att genomföra. Du anmäler dig till e-kursen görs via formuläret nedtill. Sista anmälningsdag är den 30 april.

Mål

Kursens mål är att deltagaren ska få kunskap om och förstå alkoholens konsekvenser, kunna servera alkohol på ett ansvarsfullt sätt och neka alkoholservering till minderåriga samt till märkbart påverkade.

Målgrupp

Målgrupp för denna utbildning är anställda på krogar och hotell, personer som arbetar på festivaler, konserter, med tillfälliga events med mera som i sin vardag arbetar med eller på andra sätt kommer i kontakt med alkoholservering. Det kan exempelvis vara extraarbetande och tillfälligt anställda som inte har möjlighet att gå den två dagar långa grundutbildningen i Ansvarsfull alkoholservering.

Observera att e-kursen är en introduktionsutbildning och inte jämförbar med tvådagarsutbildningen. E-kursen är anpassad för att kunna genomföras på dator, surfplatta och smartphone.

Intyg

Efter godkänd utbildning får kursdeltagaren ett personligt intyg skickat till e-postadressen som registrerades vid anmälan till STAD.

Övrig information

Kursen är avgiftsfri under förutsättning att den genomförs senast 2024-08-31. Tillgång till kursen finns i ett år och kan repeteras under denna tid. Om inte kursen är genomförd senast 2024-08-31 debiteras tillståndshavaren kostnaden för kursen, 395 kronor exklusive moms. Tilldelad plats är bindande men kan vid behov överlåtas till annan person på serveringsstället.

Vi har ett begränsat antal platser och förbehåller oss rätten att fördela dessa rättvist. Besked om man fått en plats eller inte till kursen skickas på e-post senast den 10 maj. Instruktioner för hur e-kursen genomförs skickas också då.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Anmälan till e-kursen Ansvarsfull alkoholservering

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender