Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Byte från fristående skola till kommunal skola

Ansök om byte från fristående skola

Om du önskar byte från en fristående skola till en kommunal skola ansöker du om det genom vår e-tjänst eller blankett. Har ni flyttat inom Borås och önskar byta kommunal skola ansöker du om det genom e-tjänsten eller blankett. Alla vårdnadshavare måste signera i e-tjänsten eller skriva under blanketten.

Hur bedöms ansökan?

Kommunala skolor tar emot alla elever, så länge det finns plats och givet att det inte tränger bort någon elev i närområdet som vill börja på skolan. Borås Stad avgör hur många elever som kan gå på varje enskild skola. Det är därför inte säkert att ditt barn blir placerat på den skola som du önskar. Skolplaceringar inom Borås Stad görs enligt den relativa närhetsprincipen.

Läs mer om vilka regler som styr placeringen hos Skolverket.

Skolverkets information om skolplacering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beslut på skolplacering skickas per post till elevens folkbokföringsadress. Om eleven får plats på någon av de skolor som ni önskat så meddelar Grundskoleförvaltningen även den nuvarande skolan. Det innebär att nuvarande skolplacering upphör.

Ansök om byte till fristående skola

För att ansöka om byte till en fristående skola behöver ni kontakta den fristående skolan ni vill byta till. De fristående skolorna har sina egna urvalskriterier och kö-system än de vi i Borås Stad använder.

Kontaktuppgifter till fristående skolor i Borås

 

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Byte från fristående skola till kommunal skola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender