Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ansökan om resor till och från modersmålsundervisning

Om modersmålsundervisningen sker på en annan plats än den skola som ditt barn går på kan eleven ha rätt till resor till och från undervisningen.

För att ansöka om resor till och från modersmålsundervisningen behöver du fylla i en blankett.

Ansökan om resor i samband med modersmålsundervisning Pdf, 95.7 kB.

När ansökan är ifylld lämnar du blanketten till rektorn på ditt barns skola för underskrift. Skolan skickar sedan in din ansökan till skolskjutshandläggarna. Det tar cirka två veckor innan du får ditt beslut. Beslutet kan vara något av följande:

Värdekort med linjetrafik (Västtrafik)

Har du blivit beviljad ett värdekort i linjetrafik (med Västtrafik) skickas värdekortet till skolan tillsammans med information om hur länge kortet räcker och hur du laddar det. Du får ett sms så fort beslutet är klart och värdekortet är skickat.

Ladda värdekortet med värdecheckar

Värdekortet är från början laddat med 500 kronor. På foldern som du får med, står det vilken vecka pengarna på kortet tar slut. Kontakta skolskjutshandläggare en vecka innan pengarna på kortet tagit slut och be om att få värdecheckar skickade till skolan.

Du laddar sedan värdekortet med värdecheckar på till exempel Pressbyrån. Då räcker kortet i ytterligare åtta veckor om eleven reser tur och retur.

Taxi

Har ditt barn blivit beviljad taxi skickar vi en beställning till taxiplaneringen som planerar in taxiresor för eleven.

När vi sedan fått svar från taxiplaneringen skickar vi ett sms till dig med startdatum för resorna, upphämtningstider och mellan vilka adresser/skolor resorna gäller.

Avslag

Om avståndskravet inte uppfylls får eleven ingen skolskjuts till modersmålsundervisningen. Du får då ett mail skickat till den e-postadress som du lämnat i ansökan. Beslutet skickas även till rektorn.

Kombinerad transport till och från modersmål

Eleven kan få olika typer av transport. Till exempel kan eleven få resor med taxi till modersmålsundervisningen och sedan åka hem med värdekort i linjetrafik.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ansökan om resor till och från modersmålsundervisning

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender