Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hjälp i hemmet

För de flesta är det en trygghet i att kunna bo kvar hemma. Men du kanske behöver hjälp för att kunna klara av detta. Det finns olika sorters stöd och hjälp att få i hemmet, både för dig som har en funktionsnedsättning och för dina anhöriga.

Hemtjänst, matdistribution och trygghetslarm

Det finns till exempel hjälp med städning, tvätt, matinköp eller personlig omvårdnad i form av hemtjänst. Om du har svårt att laga din mat själv finns det möjlighet att få mat levererad hem eller hjälp att komma till någon av kommunens restauranger. Du kan även få ett trygghetslarm installerat för att kunna kalla på hjälp vid akuta situationer.

Boendestöd

Boendestöd är en annan insats som man kan ansöka om. Det innebär att du till exempel får hjälp med att få struktur på din vardag, kontakta olika myndigheter eller hjälp med vardagssysslor. Målet med stödet är att du på sikt kan klara din vardag själv.

Boendestöd

Avlösarservice i hemmet

Avlösarservice i hemmet innebär att du som anhörig till ett barn eller ungdom med en funktionsnedsättning, tillfälligt blir avlöst i omvårdnadsarbetet. Personen som är avlösare kommer till ditt hem, vilket ger möjlighet till fritid, egna aktiviteter och återhämtning.

Avlösarservice i hemmet

Har jag rätt till stöd?

Den hjälp du kan få beror på din situation och bedöms individuellt. På sidan ansöka om stöd hittar du mer information om hur du gör för att ansöka om stöd.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hjälp i hemmet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender