Borås Stads logotyp till startsidan
Borås Stads logotyp, till startsidan

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Skyddsrum

Vad är ett skyddsrum?

Ett skyddsrum är en del av en byggnad med förstärkta väggar och dörrar som kan stå emot tryckvågor från bomber, brand och bråte från rasande hus. Det har speciell ventilation och luftsluss så att man ska kunna minimera verkan från giftiga gaser.

Ägaren av en fastighet äger och underhåller också skyddsrummet. En fastighetsägare kan vara privat eller kommunal. Det kan också vara en bostadsrättsförening. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kontrollerar att mängden skyddsrum bevaras.

Ditt närmaste skyddsrum

På MSB:s hemsida finns en kartan där du kan hitta alla skyddsrum i Sverige och Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje skyddsrum finns markerat på kartan och klickar man på markeringen får man uppgifter om skyddsrummet. Du kan också söka i textfältet på gator eller områden.

Mer information om skyddsrum

På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida kan du läsa mer om skyddsrum länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-09-10 14.11

Ändrad av:

Dela sidan: Skyddsrum

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter

 • En person som slänger skräp.

  Publicerad den

  Nytt sätt att rapportera farligt avfall

  Från och med den 1 november ska alla verksamheter som på något vis hanterar farligt avfall börja rapportera in det till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 • En drönarbild över Södra torget med dess omgivningar.

  Publicerad den

  Stabilt näringslivsklimat i Borås

  Borås visar ett stabilt näringslivsklimat i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Bland landets femton största kommuner hamnar Borås på en andraplats.
Ikon: Kalender

Kalender