Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Staden vid parken

Vi tänker bygga en park som går längs med hela staden, från Rya åsar i norr och till Gässlösa i söder. Den kommer bli fem kilometer lång och sammanhängande och gör att du kommer kunna ta dig genom hela staden i en grön miljö utan biltrafik. Vi tänker att vi bygger den i etapper, där vi färdigställer en park innan vi skapar nästa. I slutänden har vi ett sammanväxt pärlband av parker som går som en linjär park genom hela staden. Låter det som en utopi? Det är det inte, men det kommer inte ske över en natt. Det tar tid att bygga en superpark.

Nu vill vi veta vad du tycker

Vi har såklart en massa tankar och planer på sträckning och innehåll i den linjära parken, men nu vill vi ha din åsikt. Du som bor i Borås nu, som tänker att du vill bo i Borås i framtiden, som arbetar i Borås eller som tycker att Borås är en härlig stad att besöka - det är dina tankar vi är intresserade av. Vad tror du om vår idé, har vi glömt något viktigt, eller har du ett superbra förslag på hur parken ska utformas? Det är nu du har möjlighet att vara med och påverka. Vi bygger för dig!

Jag vill gärna dela med mig av mina tankar om projektet

Guidade vandringar i parken

Intresserad av att veta mer? Passa på och var med på guidade vandringar av den framtida parken. Guidningarna kommer hållas av bland annat stadsträdgårdsmästare Anton Spets och stadsarkitekten Richard Mattsson. Med grupper om max 50 personer kommer de visa, förklara och berätta om parken. Kom, lyssna och berätta om dina tankar och förslag om parken!

Mer om parken

Borås 400 år

2021 – ett födelsedagsår att fira! Borås ska bli en snyggare, modernare stad i större kostym under året då Borås fyller 400 år. Firandet kommer vara en blandning av allt från fester, konstverk, idrottsevenemang, föreläsningar, historievandringar, utställningar, kongresser och konserter till stadsutveckling och byggstarter av urbana stråk som binder samman staden. Totalt ska det finnas minst 400 anledningar eller sätt att fira 400 år.

Vår park, superparken, kommer också börja byggas under 2021. För framtidens boråsarens kommer den fem kilometer långa parken genom staden sannolikt vara den största jubileumssatsningen som gjordes.

Under året kommer ett antal aktiviteter kopplade till parken att genomföras. Mer information om dem kommer när det närmar sig. Fyll gärna i vår prenumerationstjänst längre ner på sidan för att få e-post när boras.se/parken uppdateras med nyheter.

Utställning i Stadsrummet

Under födelsedagsåret 2021 kommer en utställningsyta om stadsutveckling invigas på Kulturhuset i Borås, kallad Stadsrummet. Där kommer det att finnas aktuell information om Staden vid parken. Utställningen kommer ibland att vara bemannad av guider. Kom gärna och hälsa på!

Brev med en pil.

Prenumerera

Genom att fylla i din e-post här nedanför kan du prenumerar på information om Staden vid parken.

Hantera prenumeration

Senast ändrad: 2020-07-30 16.26

Ändrad av:

Dela sidan: Staden vid parken

g q n C