Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Viskans park

Vi bygger en park som går längs med hela staden, från Rya åsar i norr och till Gässlösa i söder. Den kommer bli fem kilometer lång och sammanhängande och gör att du kommer kunna ta dig genom hela staden i en grön miljö utan biltrafik. Parken byggs i etapper, där vi färdigställer en park innan vi skapar nästa. I slutänden har vi ett sammanväxt pärlband av parker som går som en, linjärt genom hela staden.

Idéen sammanfattas i stadsbyggnadsprogrammet "Staden vid parken". Stadsbyggnadsprogrammet beskriver hur parken är tänkt att gå genom staden, vilka fördelar det finns med att bygga en lång park och hur det är tänkt att parken ska byggas.

Stadsbyggnadsprogrammet: Staden vid parken Pdf, 8.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Senaste nytt om parken

2022-08: Arbetet med att bygga om Kronängsparken har påbörjats. Parken ska bland annat få plats för fler aktiviteter och ytor med planteringar. Arbetet kommer ske i olika etapper och beräknas vara klart 2025.

Kronängsparken

2022-06: Vinnaren av arkitekttävlingen Mittpunkten är korad och det blev ingen mindre än "Viskning" av Nyréns arkitektkontor. Syftet med tävlingen var att gestalta mittpunkten av Viskans park.

Vinnaren av Mittpunkten Länk till annan webbplats.

Om Viskans park

Brev med en pil.

Prenumerera

Genom att fylla i din e-post här nedanför kan du prenumerera på information om Staden vid parken.

Hantera prenumeration
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Viskans park

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender