Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Skräpplockardagarna för skolor och förskolor

Den här informationen riktar sig till de skolor och förskolor i Borås som ska anmäla sig eller har anmält sig till skäpplockardagarna via Håll Sverige Rent (HSR). Självklart är både kommunala och fristående skolor välkomna att delta.

Det kommer liksom tidigare år att lottas ut vinster till några deltagande förskolor och skolor.

Viktiga datum att hålla reda på

22 april:
Sista anmälningsdag på HSR:s webbplats för att delta i Skräpplockardagar-kampanjen i Borås. Ni kan plocka när ni vill under våren, men för att vara med och delta i Skräpplockardagarna i Borås (vecka 19), se till att anmäl er och beställ material i tid. Leveranstid av soppåsar är 5 till 10 dagar enligt HSR. Vill ni plocka skräp en annan tid än vecka 19, se då till skicka en anmälan och beställning av material från Håll Sverige Rent senast 31 maj.

Vecka 19 (9 till 13 maj):
Tidsperioden då årets Skräpplockardagar för förskolor och skolor i Borås äger rum.

13 september, Djurparksdagen:
Dagen då alla förskolebarn och skolbarn firas som miljöhjältar för att ha deltagit i Skräpplockardagarna tidigare under våren. Alla förskolebarn och skolbarn belönas med en dag i Borås Djurpark, med därtill hörande aktiviteter. Mer information kommer till berörda förskolor och skolor innan sommaren.

Anmälan

Anmälan till Skräpplockardagarna görs via Håll Sverige Rents webbplats (länk nedtill). Tänk på att vid anmälan först undersöka om din förskola/skola redan har blivit anmäld, detta för att undvika dubbla anmälningar. Vilka som är anmälda kan du se på Håll Sverige Rents webbplats.

Håll Sverige Rents webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skräpplockningsmaterial

Det är Håll Sverige Rent som tillhandahåller soppåsar till skräpplockningen för förskolor och skolor. Sista dag för anmälan och beställning av skräpplockarmaterial är den 31 maj. Tänk på att ni aktivt måste beställa skräpplockarpåsar på HSR:s webbshop, påsarna kommer inte automatiskt vid bara en anmälan. Påsarna kostar i övrigt inget att beställa.

Har du frågor kring beställning av material och annat som rör Skräpplockardagarna, vänd dig till:

Håll Sverige Rents frågeforum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gör ni med skräpet som plockats upp?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast i en återvinningsstation. Det material som inte går att sortera kan ni, om en återvinningscentral inte är ett alternativ, lägga i era ordinarie sopkärl för brännbart avfall.

Sotera rätt

För att sortera materialet rätt, ta gärna hjälp av Borås Energi och Miljös webbplats Sortera rätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På webbplatsen finns sorteringsinformation på flera olika språk.

Sortera rätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett annat bra hjälpmedel för att sortera avfallet rätt är att ladda ner appen Sortera med mera, finns för både Iphone Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni placera det bredvid era befintliga kärl så hämtar Borås Energi och Miljö det vid ordinarie tömning.

Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Borås Energi och Miljös kundcenter på:

Barn sol plockar skräp
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Skräpplockardagarna för skolor och förskolor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Sessionsalar

  Borås Stadshus AB

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Arbetslivsförvaltningens entré.

  Arbetslivsnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72

 • Ordförandeklubba

  Kulturnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Kulturhuset, Röda rummet