Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Trygghetslarm

Trygghetslarm i eget boende innebär att du får hjälp om något händer dig, till exempel om du ramlar. Med trygghetslarmet kan du via larmcentralen komma i kontakt med personal, dygnet runt, när du behöver hjälp.

Har jag rätt till trygghetslarm?

Trygghetslarm är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka om trygghetslarm. Dina behov prövas individuellt och utifrån din livssituation.

Så här ansöker du

Du kan ansöka om tryggehtslarm och läsa mer om hur ansökningsprocessen går till på sidan Ansöka om stöd. 
Om du är 18 år eller äldre ansöker du här. 
Om du är under 18 år ansöker du här.

Så här fungerar larmet

När du larmar går en signal till larmcentralen och en operatör kopplar upp sig mot trygghetslarmet, som har både högtalare och mikrofon. Det är viktigt att meddela vad som har hänt, så att operatören kan avgöra vilken hjälp du behöver. Operatören meddelar sedan larmsorganisationen som i sin tur hjälper dig. Larmknappen kan du bära med dig, i ett armband runt handleden eller i ett band runt halsen.

När du har hemtjänst eller trygghetslarm låser personalen upp din dörr med hjälp av det nyckelfria låset, om du har ett sådant monterat.

Så här fungerar ett nyckelfritt lås på din dörr.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Trygghetslarm

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender