Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rapport 1 2022

Projektlägesrapport nr 1 år 2022 innehöll en tillbakablick av hur året 2021 utföll, samt läget i februari 2022.

Projekt Viskan är ett stort och ambitiöst projekt som många olika intressenter och organisationer har en anknytning till. I år fick vi välkomna Henrik Eriksson och Linnea Ljung till projektledningsgruppen. En styrgrupp har blivit installerad till hjälp och stöd för projektledningen.

Under året som har gått har vi märkt att det inte är en självklarhet att få in anbud för att komplettera vår konsultorganisation. I många omgångar har vi publicerat upphandlingsunderlag för olika tjänster som vi behöver i projektet.

Detta och tillkommande krav från Länsstyrelsen om att undersöka förekomst av FPOS/PFAS i sediment gör att tidplanen är anpassad till en mer realistisk variant. Tidplanen kommer så klart vid behov att anpassas framöver beroende på hur snabbt vi får till det konsultteam som vi kommer att handla upp.

Upphandlingen för provtagande konsult publicerades på nytt och anbud har kommit in, en förhandling påbörjades kvartal 4.

För att komplettera konsultorganisationen med utvärderande konsult för projekt Viskan har nytt upphandlingsmaterial publicerats innan jul. Ändringen vid denna omgång är att vi delade upp uppdraget i tre delar (miljö, teknik och MKB).

Eftersom vårt beställarstöd har bytt jobb har vi under kvartal 4 skrivit om avtalet så att det blir en överlåtelse av avtalet till den organisation (Geosyntec Consultants AB) där Henrik arbetar.

Borås firade 400 år och för projektet ledde det till tre promenader vid Viskan. Första promenaden var i mars för deltagare i projektet och konstnärer.

På vattendagen som Borås Energi och Miljö samordnade i augusti, har projektledaren presenterat Viskanprojektet under årets andra promenad längs med Viskan. Denna aktivitet ledde, tack vare detta, till en tredje promenad i början av december med lärare i naturvetenskap som undervisar på Vuxenutbildningen i Borås.

På entreprenörsdagen för skandinaviska deltagare den 16:e november som samordnades av nätverket Samverkan för Innovation (SFI), som SGU driver på uppdrag av NV, presenterade projektledningen projektet med en powerpoint presentation och en digital poster.

År 2022 startar vi med en workshop där vi kommer diskutera hur vi kan uppfylla projektets åtgärdsmål under dagens förutsättningar. Vi kommer att arbeta vidare med att komplettera vår konsultorganisation med provtagande konsult och experter. En presentation av projektet är inbokat för Rotary.


Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Rapport 1 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender