Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Riva

Rivning av en hel byggnad eller del av en byggnad innebär att du tar bort stommen. Tar du bort delar invändigt eller utvändigt men låter stommen stå kvar räknas det inte som en rivning.

Planerar du att riva en byggnad eller en del av en byggnad krävs det oftast rivningslov om byggnaden ligger inom ett detaljplanerat område.

Utanför detaljplanerade områden krävs inte rivningslov, men du kan behöva göra en anmälan till Samhällsbyggnadsnämnden.

Ibland finns det andra områdesbestämmelser som innebär att kommunen kan bestämma att du måste ha ett rivningslov. Om du är osäker kan du kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Tänk på

Du får inte påbörja rivningsarbetet före du har fått ett startbesked.

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Beställ kartunderlag

För att du ska kunna göra en bra planering av ditt projekt, behöver du beställa en karta över din fastighet. På kartan ska det framgå om fastigheten ligger inom eller utanför detaljplanerat område. Du kan sedan använda kartan för att skapa den situationsplan som krävs för ditt projekt. Tänk på att kartan får vara max ett år gammal när du använder den i ditt ärende. Beställ karta här på webben.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Riva

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender