Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kulturförvaltningens organisation

Kulturförvaltningen har 6 verksamhetsområden och en gemensam administration med Fritids- och Folkhälsoförvaltningen.

Biblioteken i Borås

Biblioteken i Borås är demokratiska mötesplatser för alla som söker information, kunskap och upplevelser. Förutom Stadsbiblioteket, beläget i Kulturhuset, finns elva närbibliotek runt om i Borås. Byttorp, Dalsjöfors, Fristad, Hässleholmen, Kristineberg, Norrby, Sandared, Sjöbo, Trandared och Viskafors.

Biblioteken har ett stort utbud av medier av olika slag och på många språk och trådlöst nätverk, datorer och digitala tjänster. På bibliotekens webbplats finns mer information om verksamheten och bibliotekens e-tjänster. Verksamheten ansvarar även för skolbiblioteksverksamheten på grundskolor samt gymnasieskolor.

Verksamhetschef: Olof Berge Kleber, telefon 033- 35 76 27

Biblioteken i Borås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum, i Kulturhuset, är ett nationellt framträdande museum för modern och samtida konst. Rörlig bild och skulptur utgör museets profilområden. I museets samling finns även konst från Sjuhäradsområdet. Vartannat år arrangeras Borås Internationella skulpturbiennal. Konstmuseet är medarrangör i street artfestivalen No Limit.

Verksamhetschef: Eva Eriksdotter telefon 033-35 76 81

Borås Konstmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Stadsteater

Borås Stadsteater, belägen i Kulturhuset, erbjuder scenkonst från såväl Stora scenen med plats för 500 sittande och från Lilla scenen som rymmer 100 personer i publiken. Teatern har en bred repertoar med såväl klassiker som nyskriven dramatik. Årligen produceras fem till sex föreställningar. Därtill kommer ett antal gästspel. Teaterns verksamhet riktar sig till såväl vuxna som barn.

Verksamhetschef: Marie Nyman, telefon 033-35 76 65

Borås Stadsteater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De Kulturhistoriska museerna

De Kulturhistoriska museerna består av Textilmuseet och Borås Museum.
Textilmuseet är en mötesplats för textil i olika uttryck och Nordens arena för textil med inriktning på mode, design, konst, industri och innovativ textil. Museet är beläget i Textile Fashion Center, en mötesplats för affärer, kulturer, studenter och kreatörer i alla åldrar.
Borås Museum i Ramnaparken är ett friluftsmuseum bestående av 14 byggnader från olika delar av Borås- och Sjuhäradsbygden. Dessa speglar hur livet kunde te sig från 1600-1800-talen i vår bygd. Museet är en arena för slöjd och kreativitet.

Verksamhetschef: Ulrika Kullenberg, telefon 033-35 89 52

Textilmuseet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Borås Museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder alla barn i Borås Stad möjlighet till eget skapande i ämnena musik, dans, teater, cirkus, bild/form, foto/film och textil. Varje vecka möter Kulturskolans lärare mer än 5 000 elever. Kulturskolan har utbudspunkter på Simonsland, Hässlehuset samt på Musikens Hus i Fristad. Kulturskolan har också ett antal så kallade filialskolor, där elever kan ta del av kulturskolans undervisning på sin skola under fritidstid. Kulåret innebär att alla barn i årskurs 1 får besök i sin klass av lärare från Borås Kulturskola och får då prova på instrument och bekanta sig med alla ämnen Kulturskolan erbjuder. 

Verksamhetschef: Frida Uneback Malm, telefon 033-35 76 41

Borås Kulturskola

Publika möten

Publika mötens verksamhet kompletterar Kulturförvaltningens kulturutbud för att skapa bredd, valfrihet och mångfald för kulturlivet i Borås. Administrerar kulturbidrag och stipendier, genomför aktiviteter riktade till barn, unga och vuxna samt arbetar med kommunikation, information och biljettförsäljning. Bio Röda kvarn, Lördagsbarn och Kulturkataloger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för förskola och skola.

Verksamhetschef Lena Hermanson, telefon 033-35 76 54

Administration

Administration för HR, ekonomi och IT och nämndsekreterare.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kulturförvaltningens organisation

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En kran som det rinner vatten ifrån. Publicerad

  Störningar i vattenleveransen i Äspered

  Just nu är det störningar i vattenleveransen i Äspered. Borås Energi och Miljö arbetar för att åtgärda problemet och säkerställa en stabil vattenförsörjning. De...
 • En stadsbuss som är dekorerade i rosa där det står Valbuss - här kan du rösta Publicerad

  Nu rullar valbussen

  I dag är det premiär för Borås Stads förtidsröstningslokal på hjul. Valbussen börjar rulla! Första anhalt blir på Akademiplatsen vid högskolan.
 • Demokratin är ömtålig. Publicerad

  SMS från Borås Stad

  I morgon kan du få ett SMS som uppmuntrar dig till att gå och rösta i EU-valet. Det är Borås Stad som vill motivera alla röstberättigade invånare att använd sin...
 • Louis Fernandez, Dylan Mäenpää och Daniel Evert från lag Gina spånar kring en chatbott som skulle kunna läsa in hela Borås Stads hemsida och sedan ger motsvarande information på alla möjliga språk. Publicerad

  Studenter och företag tävlade om lösningen på ett socialt hållbart Borås

  En chatbott som läser in hela Borås Stads hemsida och kan ge motsvarande information på alla möjliga språk. Det var lag Gina tricot som tog hem priset i kategor...
 • Tre personer i en cirkel. Publicerad

  Så påverkas Borås Stads verksamheter om det blir konflikt

  Borås är en av flera kommuner där fackförbundet Vårdförbundet har varslat om konfliktåtgärder. Om parterna inte kommer överens börjar konfliktåtgärderna att gäl...
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Skylt där det står Sessioinssal

  Borås Stadshus AB


  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Olovsholmsgatan 32

  Grundskolenämnden


  Tid: kl.
  Plats: Olovsholmsgatan 32, lokal Borgstena plan 1

 • Ordförandeklubba Tid: kl. Plats:
 • Fulllmäktigehuset

  Kommunfullmäktige


  Tid: kl.
  Plats: Fullmäktiges sessionssal, Sturegatan

 • Skylt där det står Sessioinssal

  Borås Stadshus AB


  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset