Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Grillning i anslutning till restaurang

När våren kommer plockas också grillarna fram. Här får du några råd och riktlinjer att hålla dig till för en bra hantering.

  • Livsmedel ska hålla rätt temperatur. För varmhållning rekommenderas minst plus 60 grader Celsius och kylförvaring högst plus 8 grader Celsius.
  • Förvara livsmedel rätt för att skydda mot eventuella skadedjur.
  • Se till att det finns tillräckligt med avställningsyta.
  • Du måste ha tillgång till handrengöring – vatten eller desinfektionsmedel.
  • Det bör finnas engångshanddukar.
  • Glöm inte regelbundet rengöra gallret och redskapen.
  • Du behöver ha en avfallsbehållare nära.
  • Momentet ska läggas in i din befintliga egenkontroll, vara tillfälligt och säsongsbetonad.
  • Se till att grillen är placerad på en lämplig plats i förhållande till vindriktningen.
  • Tänk på att grannarna kan störas av röken!
  • Håll rent och snyggt runt grillen.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-03 12.15

Ändrad av:

Dela sidan: Grillning i anslutning till restaurang

g q n C

y Nyheter

y Nyheter

  • Kommunstyrelsen
  • En färdtjänstbuss.

o Kalender