Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Grillning i anslutning till restaurang

När våren kommer plockas också grillarna fram. Här får du några råd och riktlinjer att hålla dig till för en bra hantering.

  • Livsmedel ska hålla rätt temperatur. För varmhållning rekommenderas minst plus 60 grader Celsius och kylförvaring högst plus 8 grader Celsius.
  • Förvara livsmedel rätt för att skydda mot eventuella skadedjur.
  • Se till att det finns tillräckligt med avställningsyta.
  • Du måste ha tillgång till handrengöring – vatten eller desinfektionsmedel.
  • Det bör finnas engångshanddukar.
  • Glöm inte regelbundet rengöra gallret och redskapen.
  • Du behöver ha en avfallsbehållare nära.
  • Momentet ska läggas in i din befintliga egenkontroll, vara tillfälligt och säsongsbetonad.
  • Se till att grillen är placerad på en lämplig plats i förhållande till vindriktningen.
  • Tänk på att grannarna kan störas av röken!
  • Håll rent och snyggt runt grillen.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Grillning i anslutning till restaurang

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender