Grillning i anslutning till restaurang
När våren kommer plockas också grillarna fram. Här får du några råd och riktlinjer att hålla dig till för en bra hantering.
- Livsmedel ska hålla rätt temperatur. För varmhållning rekommenderas minst plus 60 grader Celsius och kylförvaring högst plus 8 grader Celsius.
- Förvara livsmedel rätt för att skydda mot eventuella skadedjur.
- Se till att det finns tillräckligt med avställningsyta.
- Du måste ha tillgång till handrengöring – vatten eller desinfektionsmedel.
- Det bör finnas engångshanddukar.
- Glöm inte regelbundet rengöra gallret och redskapen.
- Du behöver ha en avfallsbehållare nära.
- Momentet ska läggas in i din befintliga egenkontroll, vara tillfälligt och säsongsbetonad.
- Se till att grillen är placerad på en lämplig plats i förhållande till vindriktningen.
- Tänk på att grannarna kan störas av röken!
- Håll rent och snyggt runt grillen.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Är du ansvarig på ett företag i Borås? Svara på vår enkät!
Publicerad
Hjälp oss skapa ett tryggare företagsklimat i Borås! Är du företagare? Är du platsansvarig? Eller är du VD på ett företag i Borås? Kolla din inkorg! Vi har skic...
-
Stora hållbarhetspriset 2024 går till företaget Ahnviks
Publicerad
Genom att integrera klimat- och miljöfrågor, social och etisk samt ekonomisk hållbarhet i sin verksamhet, har Ahnviks Papper visat på en imponerande förmåga att...
-
Samverkan mellan skola och näringsliv
Publicerad
Ute var det grått och regndisigt men inne i samlingslokalen desto varmare klimat där rektorer för 7-9 skolor och deras studie- och yrkesvägledare hade samlats t...
Kalender
-
Tekniska nämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 57, Tekniska nämndens Sessionssal
-
Kommunfullmäktige, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Sturegatan 42, Fullmäktiges sessionssal
-
Kommunstyrelsen, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, Kommunstyrelsens...