Meny

Meny

Utformning av livsmedelsanläggning

Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.

Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningarPDF som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.

Ändamålsenliga lokaler

Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:

• ansamling av smuts,
• kontakt med giftiga material,
• spridande av damm och partiklar,
• bildande av kondens och mögel,
• angrepp av skadedjur och insekter.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-03 12.17

Ändrad av:

Dela sidan: Utformning av livsmedelsanläggning

g q n C

y Nyheter

  • 2019-09-13 11.24

    Nu ska Stadshusets entré byggas om

    På måndag den 16 september påbörjas arbetet med att bygga om Stadshusets entré. Huvudentrén mot Kungsgatan stängs och be...
  • 2019-09-10 15.25

    Passa på att tycka till om oss!

    Är du en av de 1 600 boråsare som har fått brev från Statistiska centralbyrån? I medborgarundersökningen har du möjlighe...

y Nyheter

  • Stadshuset.
  • 2019-09-13 11.24

    Nu ska Stadshusets entré byggas om

    På måndag den 16 september påbörjas arbetet med att bygga om Stadshusets entré. Huvudentrén mot Kungsgatan stängs och be...
  • Ministrar med fler inviger EMC genom att vattna ett nyplanterat träd.

o Kalender

  • Företagslunch
  • Kommunstyrelsen sammanträder

p

Kontakt