Utformning av livsmedelsanläggning
Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.
Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.
Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar Pdf, 389.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Ändamålsenliga lokaler
Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:
- ansamling av smuts,
- kontakt med giftiga material,
- spridande av damm och partiklar,
- bildande av kondens och mögel,
- angrepp av skadedjur och insekter.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Är du ansvarig på ett företag i Borås? Svara på vår enkät!
Publicerad
Hjälp oss skapa ett tryggare företagsklimat i Borås! Är du företagare? Är du platsansvarig? Eller är du VD på ett företag i Borås? Kolla din inkorg! Vi har skic...
-
Stora hållbarhetspriset 2024 går till företaget Ahnviks
Publicerad
Genom att integrera klimat- och miljöfrågor, social och etisk samt ekonomisk hållbarhet i sin verksamhet, har Ahnviks Papper visat på en imponerande förmåga att...
-
Samverkan mellan skola och näringsliv
Publicerad
Ute var det grått och regndisigt men inne i samlingslokalen desto varmare klimat där rektorer för 7-9 skolor och deras studie- och yrkesvägledare hade samlats t...
Kalender
-
Kommunstyrelsen, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, Kommunstyrelsens...
-
Tekniska nämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 57, Tekniska nämndens Sessionssal
-
Samhällsbyggnadsnämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, plan 7,...