- Borås Stad
- / Företagare
- / Tillstånd och regler
- / Försäljning - livsmedel, alkohol, tobak med mera
- / Livsmedel
- / Utformning av livsmedelsanläggning
Utformning av livsmedelsanläggning
Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.
Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.
Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.
Ändamålsenliga lokaler
Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:
- ansamling av smuts,
- kontakt med giftiga material,
- spridande av damm och partiklar,
- bildande av kondens och mögel,
- angrepp av skadedjur och insekter.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Speed får Stora hållbarhetspriset 2022
Publicerad
Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
-
Borås Stad fick utmärkelsen Karriärföretag för fjärde året i rad
Publicerad
För fjärde året i rad har Borås Stad utsetts till ett Karriärföretag. Utmärkelsen handlar om att uppmärksamma arbetsgivare som anses erbjuda unika karriär- och ...
-
Decembernumret av Företagsamt är ute nu!
Publicerad
2022 års sista nummer av nyhetsbrevet Företagsamt har nu kommit!
Kalender
-
Samhällsbyggnadsnämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Samhällsbyggnadsnämndens sessionssal plan 7,...
-
Kommunstyrelsen, sammanträde 2022-02-06 14.00
Tid: kl.
Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset
-
Kommunstyrelsen, sammanträde 2023-02-20 14.00
Tid: kl.
Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset