Utformning av livsmedelsanläggning
Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.
Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.
Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar Pdf, 389.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Ändamålsenliga lokaler
Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:
- ansamling av smuts,
- kontakt med giftiga material,
- spridande av damm och partiklar,
- bildande av kondens och mögel,
- angrepp av skadedjur och insekter.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Gratis rådgivning för ditt företag och din personal
Publicerad
Visste du att Konsument Borås kan hjälpa ditt företag att sänka energikostnader, hantera kundrättigheter och ge stöd till dig eller din personal om pengarna int...
-
Textilhögskolan i Borås visar vägen – nu även i FN:s korridorer
Publicerad
Igår lanserades en ny generation guidekläder till Förenta Nationernas (FN:s) högkvarter i New York. Det är ett tjugotal designstudenter från Textilhögskolan vid...
-
Få svar på dina tullfrågor!
Publicerad
I ett pressmeddelande på fredagsmorgonen presenterade Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Benjamin Dousa en nyinrättad jourfunktion för att svara på t...
Kalender
-
Kommunstyrelsen, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, Kommunstyrelsens...
-
Kommunfullmäktige, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Sturegatan 42, Fullmäktiges sessionssal
-
Kommunstyrelsen, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, Kommunstyrelsens...