Borås Stads logotyp till startsidan
Borås Stads logotyp, till startsidan

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Utformning av livsmedelsanläggning

Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.

Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningarPDF som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.

Ändamålsenliga lokaler

Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:

• ansamling av smuts,
• kontakt med giftiga material,
• spridande av damm och partiklar,
• bildande av kondens och mögel,
• angrepp av skadedjur och insekter.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-08-20 15.40

Ändrad av:

Dela sidan: Utformning av livsmedelsanläggning

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter

  • En person som slänger skräp.

    Publicerad den

    Nytt sätt att rapportera farligt avfall

    Från och med den 1 november ska alla verksamheter som på något vis hanterar farligt avfall börja rapportera in det till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
  • En drönarbild över Södra torget med dess omgivningar.

    Publicerad den

    Stabilt näringslivsklimat i Borås

    Borås visar ett stabilt näringslivsklimat i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Bland landets femton största kommuner hamnar Borås på en andraplats.
Ikon: Kalender

Kalender