Meny

Meny

Utformning av livsmedelsanläggning

Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.

Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningarPDF som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.

Ändamålsenliga lokaler

Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot

• ansamling av smuts,

• kontakt med giftiga material,

• spridande av damm och partiklar,

• bildande av kondens och mögel,

• angrepp av skadedjur och insekter.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-09-04 14.01

Ändrad av:

Dela sidan: Utformning av livsmedelsanläggning

g q n C

p

Kontakt