Utformning av livsmedelsanläggning
Livsmedel får bara hanteras yrkesmässigt i en ändamålsenlig livsmedelslokal. En livsmedelslokal är ändamålsenlig om lokalens utformning, konstruktion och inredning är anpassad för den typ av verksamhet och med den omfattning som just du tänkt dig.
Det kan vara bra att ta hjälp av en arkitekt eller storköksplanerare när du ska utforma din livsmedelslokal. Använd gärna broschyren Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar som stöd vid planering av verksamheten. Nedtill ges exempel på vad en bra livsmedelslokal ska skydda mot.
Hjälp till utformning av livsmedelsanläggningar Pdf, 389.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Ändamålsenliga lokaler
Livsmedelslokalens konstruktion, utformning och inredning ska skydda mot:
- ansamling av smuts,
- kontakt med giftiga material,
- spridande av damm och partiklar,
- bildande av kondens och mögel,
- angrepp av skadedjur och insekter.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Samverkan mellan skola och näringsliv
Publicerad
Ute var det grått och regndisigt men inne i samlingslokalen desto varmare klimat där rektorer för 7-9 skolor och deras studie- och yrkesvägledare hade samlats t...
-
Jobb- och utbildningsmässa
Publicerad
Välkomna att delta på Norrbyhusets Jobb- och utbildningsmässa.
-
Borås Stad leder nytt EU-projekt för en cirkulär textilindustri
Publicerad
Att driva på och styra upp textilavfallshanteringen mot en cirkulär modell inom EU – det ska sju europeiska kommuner arbeta med i ett nytt EU-projekt som Borås ...
Kalender
-
Samhällsbyggnadsnämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Samhällsbyggnadsnämndens sessionssal plan 7,...
-
Kommunfullmäktige, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Fullmäktiges sessionssal, Sturegatan
-
Miljö- och konsumentnämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Samhällsbyggnadsnämndens sessionssal plan 7,...