Offentlig kontroll vid livsmedelshantering
Miljö- och konsumentnämnden har ansvar för den offentliga kontrollen. Den innebär att kontrollera att bestämmelserna i livsmedelslagstiftningen följs. Offentlig kontroll utförs med hjälp av de tre kontrollmetoderna revision, inspektion och provtagning.
Offentlig kontroll, Livsmedelsverket Länk till annan webbplats.
Revision
Kontrollmetod där livsmedelsföretagen ska underrättas i förväg. Alla kontrollområden i checklistan ska gås genom i samband med revisionen.
Inspektion
Kontrollmetod som bör ske utan föranmälan. Vid en inspektion kontrolleras endast vissa kontrollområden.
Provtagning
Kontrollmetod där prover från olika produktionsområden tas, oftast för bakteriologisk och/eller kemisk undersökning.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon:
Senast ändrad:
Ändrad av:
Nyheter
-
Textilhögskolan i Borås visar vägen – nu även i FN:s korridorer
Publicerad
Igår lanserades en ny generation guidekläder till Förenta Nationernas (FN:s) högkvarter i New York. Det är ett tjugotal designstudenter från Textilhögskolan vid...
-
Få svar på dina tullfrågor!
Publicerad
I ett pressmeddelande på fredagsmorgonen presenterade Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Benjamin Dousa en nyinrättad jourfunktion för att svara på t...
-
Är du ansvarig på ett företag i Borås? Svara på vår enkät!
Publicerad
Hjälp oss skapa ett tryggare företagsklimat i Borås! Är du företagare? Är du platsansvarig? Eller är du VD på ett företag i Borås? Kolla din inkorg! Vi har skic...
Kalender
-
Anbudsskola
Tid: kl.
Plats: Österlånggatan 74, våning 1
-
Kommunstyrelsen, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 55, Stadshuset, Kommunstyrelsens...
-
Tekniska nämnden, sammanträde
Tid: kl.
Plats: Kungsgatan 57, Tekniska nämndens Sessionssal