Meny

Meny

Offentlig kontroll vid livsmedelshantering

Miljö- och konsumentnämnden har ansvar för den offentliga kontrollen. Den innebär att kontrollera att bestämmelserna i livsmedelslagstiftningen följs. Offentlig kontroll utförs med hjälp av de tre kontrollmetoderna revision, inspektion och provtagning.

Livsmedelsverkets webbplatslänk till annan webbplats finns mer information om offentlig kontroll.

Revision

Kontrollmetod där livsmedelsföretagen ska underrättas i förväg. Alla kontrollområden i checklistan ska gås genom i samband med revisionen.

Inspektion

Kontrollmetod som bör ske utan föranmälan. Vid en inspektion kan endast en vissa detaljer kontrolleras.

Provtagning

Kontrollmetod där prover från olika produktionsområden tas, oftast för bakteriologisk och/eller kemisk undersökning.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-03 12.16

Ändrad av:

Dela sidan: Offentlig kontroll vid livsmedelshantering

g q n C

y Nyheter

  • 2019-09-17 10.16

    Näringslivsdagen 2019

    Alla stora innovatörer har något gemensamt. De har modet att göra det som ingen tidigare gjort.
  • 2019-09-13 11.24

    Nu ska Stadshusets entré byggas om

    På måndag den 16 september påbörjas arbetet med att bygga om Stadshusets entré. Huvudentrén mot Kungsgatan stängs och be...
  • 2019-09-10 15.25

    Passa på att tycka till om oss!

    Är du en av de 1 600 boråsare som har fått brev från Statistiska centralbyrån? I medborgarundersökningen har du möjlighe...

y Nyheter

  • Bengt Engberg, vd för AB Bostäder.
  • Barn som målar.

o Kalender

  • Företagslunch
  • Kalenderblad

p

Kontakt