Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ängsjövägen 2 (Ängsjöparken)

Vård- och omsorgsboendet Ängsjövägen 2 ligger sydväst om Borås i Rydboholm. Här bor du i ett mindre område med mest villor och natur.

Ängsjövägen 2

Boendemiljö inomhus

Ängsjövägen 2 är ett litet och hemtrevligt boende med 20 lägenheter fördelade på två våningar. Andra våning är för personer som har en demenssjukdom. Lägenheterna är 30-44 kvadratmeter och har kombinerat sovrum/vardagsrum med antingen kök eller pentry. Alla lägenheterna har stort badrum. 17 av lägenheterna har antingen egen uteplats eller balkong.

På varje våning finns gemensamma utrymmen för mat, aktivitet och gemenskap.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Ängsjövägen 2 ligger i direkt närhet till natur med sjöar. Vår närmsta granne är en förskola där du kan se barnen leka. I markplan har vi en stor gemensam uteplats med härlig eftermiddagssol.

Exempel på hur en lägenhet ser ut och hur miljön är i de allmänna utrymmena samt utanför Ängsjövägen 2.

Utbud i boendet

Vård- och omsorgsboendet Ängsjövägen 2 erbjuder mini-spa, fotvård och frisör vid behov, sittgymnastik, bibliotekslåda, högläsning, allsång och bingo. Vi har även bakgrupp och handarbete, filmvisning och studiecirklar om gångna tider. Svenska kyrkan är på plats varannan vecka och erbjuder andakter med sång och kyrkkaffe.

Vad finns i närområdet?

Ängsjövägen 2 ligger halvvägs mellan Borås och Viskafors. I anslutning till boendet finns busshållplats där du lätt tar dig antingen till Borås centrum eller mot Viskafors.

Rydboholms vackra kyrka ligger inom promenadavstånd.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ängsjövägen 2 (Ängsjöparken)

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender